Agressie in de zorg

SPREKERS

Maarten Lijkwan

Chirurg en initiatiefnemer gedragscode ongewenst gedrag, Albert Schweitzer Ziekenhuis

Maarten Lijkwan is chirurgie in het Albert Schweitzer Ziekenhuis en initiatiefnemer van de gedragscode ongewenst gedrag in het ziekenhuis. Met deze gedragscode wil hij grensoverschrijdend gedrag een halt toeroepen.

Caroline Koetsenruijter

Agressie- en conflictexpert

Caroline Koetsenruijter (1979) heeft als missie een veilige werkplek voor alle negen miljoen professionals in Nederland. Zij is onderzoeker, trainer en auteur op het gebied van agressiepreventie en -beheersing. Caroline vindt het belangrijk dat elke professional zijn/haar werk kan doen zonder last van agressie en intimidatie. Haar aanpak is doortastend en praktisch. Twee zaken staan voorop: we accepteren agressie nooit en we houden agressie nooit stil. De werkgever is aan zet om voor iedereen een veilige werkplek dichterbij te halen. Hoe? Daarover deelt Caroline de laatste wetenschappelijke en vooral praktische inzichten in haar lezingen. Caroline schreef de bestsellers ‘Jij moet je bek houden!’ (2020) en ‘Het Agressieparadijs’ (2021). Caroline maakt zich hard voor de bescherming van Veilige Publieke Taak functies zoals zorgprofessionals en ambtenaren.

Fleur Kloosterman

Verpleegkundig specialist oncologie, Amphia Ziekenhuis

Fleur Kloosterman begon in 2011 als algemeen verpleegkundige op de longafdeling in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Al snel behaalde zij de oncologie opleiding en volgde ze aansluitend de Longopleiding. Als long- en oncologieverpleegkundige werkte zij naast de afdeling op de oncologische dagbehandeling en draaide zij spreekuur in het centrum voor Longkanker. Daarnaast maakte zij onderdeel uit van het Palliatief advies team. Om ambities waar te maken besloot Fleur in 2020 de overstap naar het Amphia ziekenhuis te maken waar ze de master tot verpleegkundig specialist volgde en in 2022 behaalde. Met veel gedrevenheid zet Fleur de zorg neer op de poli interne oncologie waarbij zij voornamelijk verantwoordelijk is voor patiënten die behandeld worden met immunotherapie.

Selini Roozen-Vlachos

auteur, coördinator ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag’ bij Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ)

Selini Roozen-Vlachos is auteur van het boek #Metoo in de zorgrelatie en daarnaast coördinator ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag’ bij Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ).

Lucien Ost

Trainer & trainingsacteur

Lucien Orlando Ost is trainingsacteur/co-trainer sinds 2003. Na een aantal omzwervingen vanaf de toneelschool rolde hij het vak in van trainingsacteur en heeft het zich volledig eigen gemaakt. Sindsdien werkt hij in allerlei branches waaronder de zorg, retail en onderwijs kortom overal waar we te maken hebben met menselijk gedrag.

Zijn motto; De cursist staat altijd centraal in de training en het ergste wat er kan gebeuren in de training, is dat de cursist iets leert…

Carla de Bruyn

cultuuronderzoeker, trainer, spreker over agressie en grensoverschrijdend gedrag

Carla de Bruyn is cultuuronderzoeker, trainer en teamcoach, voornamelijk in de zorg. Haar aandachtsgebieden zijn agressie, grensoverschrijdend gedrag, sociale veiligheid en het doen van aangifte als hulpverlener.

Dennis de Getrouwe

Trainer & trainingsacteur

Vanuit zijn expertise in Zelfzorg en Agressie en ervarings- en praktijkdeskundige in Diversiteit & Inclusie ondersteunt hij organisaties en haar medewerkers om middels zelfzorg zelfredzaam te zijn binnen de normen en doelstellingen van de organisatie. Dit doe ik door aandacht te besteden aan persoonlijke groei en ontwikkeling, zodat de professional zichtbaar en betekenisvol kan zijn voor zichzelf, collega en de klant, patiënt, cliënt, inwoner, etc.